неделя, 11 май 2014 г.

Глобиха 63-годишна, ударила зълва си с бастун по главата

Глоба от 1000 лева за нанасяне на лека телесна повреда получи 63-годишна жена от Тетово, която ударила с бастун по главата зълва си.

Инцидентът се разиграл на 29 август 2013 г. Подсъдимата живеела заедно с мъжа си и свекърва си в къща, за която имало наследствен спор със сестрата на мъжа й и нейна зълва. В указания ден, пострадалата помолила майка си, която била седнала на пейка пред спорния имот, да набере грозде от двора му.

След полученото разрешение тя започнала да си къса чепки, но била забелязана от снаха си, която изразила недоволство, че зълва й бере грозде, което не е отгледала. Това породило спор между двете жени, който приключил, когато снахата блъснала зълва си. Тя паднала на земята, а снаха й взела бастуна на свекърва си и ударила по главата повалената на земята жена.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана.

Въпреки че нямало преки свидетели на инцидента и подсъдимата пледирала невинна, съдът приел горепосоченото за доказано чрез косвени доказателства – нараняването на пострадалата, което било видяно от мъжа й веднага, след като се прибрала в къщи, а тя живеела точно срещу дома на майка си и брат си, както и от заключението на вещото лице.

Затова магистратите се произнесли с осъдителна присъда, но тъй като подсъдимата била с чисто съдебно минало, а и нямало отежняващи вината обстоятелства, била осводобена от наказателна отговорност, която била заменена с административна такава. Била й наложена и минималната предвидена за такива случаи глоба – 1000 лева.

По решение на магистратите, осъдената жена дължи и 800 лева обезщетение на зълва си за претърпени неимуществени вреди. Уважено е и искането за заплащане на лихва от датата на увреждането – 29 август 2013 г., както и направените разноски по делото в размер на 612 лв.

Подсъдимата трябва да заплати държавната такса върху уважения граждански иск.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии