петък, 13 юни 2014 г.

Убиецът на Надежда от Исперих обжалва присъдата си

Танжу Сами от Исперих, който миналата пролет уби 19-годишната си бивша приятелка Надежда, обжалва днес пред Варненския апелативен съд (ВАС) 19-годишната присъда, наложена му от Окръжния съд Разград.

Това съобщават от пресцентъра на съдебната институция.
В началото на тази година първата съдебна инстанция призна вината на 21-годишния Танжу за това, че на 19 срещу 20 април миналата година в местността „Айорман“ край Исперих умишлено умъртвил Надежда Минчева. Съдът присъди и общо 200 хиляди лева обезщетение на родителите на Надежда.

В Разград делото се гледа по общия ред. Съдът беше обсаден от много хора, които потресени от безмилостното и жестоко убийство на Надежда настояваха за най-тежкото наказание.

Пред Разградския окръжен съд подсъдимият нито веднъж не изразил съжаление за стореното, припомни днес адвокатът на безутешните близки на момичето.

Танжу и Надежда били близки приятели почти три години. Разделили се заради болезнената ревност на младежа, който често устройвал скандали, завършващи с намесата на полицията. Въпреки раздялата контактите между двамата продължили чрез интернет.

Във фаталната вечер Танжу причакал момичето пред дома й и за пореден път поискал да изяснят отношенията си. Двамата потеглили по черен път към гората. Разговорът скоро преминал в скандал, а аргументите на подсъдимия били няколко шамара. Момичето побягнало, за да се скрие в гъсталаците, но Танжу я застигнал и продължил да я удря през лицето. С юмручен удар той разбил носа на жертвата си и тя паднала на земята. Тогава насилникът видял, че пръчка е пробила шията на момичето и тя не помръдва. Започнал да я влачи през гъсталаците и я натикал с главата напред в лисича дупка.

Още на следващия ден родителите обявили Надежда за издирване и цял Исперих се вдигнал, за да организира търсенето й. Танжу бил извикан на разпит, но той отрекъл да се е виждал с момичето и веднага след това се укрил. Открили го 6 дни по-късно в изоставена сграда в Исперих. Направил самопризнания и отвел органите на реда до лисичата дупка и тялото на мъртвото момиче. Експертиза установила множество кръвонасядания по лицето, черепа, разкъсно-контузни рани, счупен нос, отток на белите дробове и отток на мозъка.

В жалбата си пред втората съдебна инстанция подсъдимият настоява да се намали размера на присъдата, на обезщетението, или делото да се върне в Разград за ново разглеждане. Като основание за повторно гледане на процеса защитата на Танжу е изтъкнала нарушените му права през първите три дни след задържането му, когато не допускали до него адвокат. Родителите на жертвата поискаха от въззивния съд 20-годишна присъда за убиеца на дъщеря им.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии