събота, 21 юни 2014 г.

Телефонен измамник с ефективна присъда: мамел от затвора

Съд
Автор на телефонна измама получи ефективна присъда от 4 години лишаване от свобода.

Решението e на Районен съд-Исперих. От него става ясно, по време на извършване на престъплението мъжът с инициали Р.А.Х., който е с основно образование, е бил в затвора в Белене.

Оттам на 9 септември 2013 г. той се обадил от скрит номер на 29-годишен мъж от Исперих и му съобщил, че е спечелил награда от томбола, организирана от „Виваком“.
Наградата от 3000 лв. се получавала след като печелившият закупи ваучери на трите мобилни оператора за 300 лв. и издиктува на измамника цифровите кодове за активиране. Щетите за потърпевшия са за 305 лв., той закупил ваучери на тази стойност.

Процесът срещу затворника се е провел по съкратената процедура с признание на вината, затова първоначално постановеното наказание от 6 години лишаване от свобода е намалено с една трета и става 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Разград.

Не за пръв път служители на реда разкриват телефонни измами, чиито автори ги извършват от затвора. Миналата година за мъж от Ветово бе установено, че, докато си излежава присъдата в Белене, е измамил няколко възрасти хора от Разградско и Русенско.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии