вторник, 16 септември 2014 г.

Кубратчанин с колело за 3 часа стигна до Празника на мекицата

Велосипедист
Любител на колоезденето от Кубрат бе сред 25-мата велосипедисти от Североизточна България, които в неделя бяха гости на Празника на мекицата в търговищкото село Буховци.

Светлозар Йорданов е бил човекът, изминал най-голямо разстояние, за да посети уникалния празник – 80 километра за малко повече от 3 часа.
Направил почивка в Разград, за да изчака местни колоездачи да се присъединят към него, но нямало желаещи и продължил сам към Буховци. На връщане минал по друг маршрут заедно с групата от Търговище.

Уговаряме се по интернет, като разберем за подобни събития в Североизточна България, стигали сме до Габровско с колелата – обяснява Светлозар. По този начин опознаваме нови места в красивата ни Родина – допълва той.

Включва се и в предизвикателства, организирани от колоездачни клубове в региона, най-сериозното засега е изкачването на връх Ботев – 2376 м. – с колело.

В Буховци на уикенд с колело се събрали 25 колоездачи от Шумен, Търговище, Варна, Омуртаг. Вкусни са мекиците, последната остана за нас – разказва Светлозар, което вероятно е знак, че и на празника догодина ще е сред посетителите, отново с колелото.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии