вторник, 21 октомври 2014 г.

Рецидивист, насилил 14-годишно момиче, получи условна присъда

Рецидивист с начално образование, изнасилил 14-годишно момиче, се размина с условна присъда. Престъплението той извършил на 12 май 2014 г. в Сливо поле.

Жертвата и насилникът били съседи. Освен това престъпникът бил първи братовчед на бащата на момичето, поради което й се падал малко по-далечен чичо.

Момичето живеело с майка си и с баба си. Баща й живеел и работел в Германия, а брат й – в Дания.

Престъпникът бил запознат с навиците на детето, както и с липсата на мъжка закрила, знаел, че майка й става около 5,30 часа сутринта и се занимава по цял ден със земеделска работа, както и че наскоро бабата му пък е претърпяла инсулт и нямало да може да й помогне. Познавал добре и разположението на стаите в къщата.

На въпросната дата, когато се събудило, момичето видяло, че подсъдимият е в стаята й и я гледа. То разбрало, че роднината й готви нещо лошо и се опитала да напусне къщата, но той я хванал, блъснал я на леглото, насила я разсъблякъл и въпреки молбите и сълзите на момичето, не се разколебал в намерението си.

В същия момент обаче в отключената къща влязла съседка, която станала свидетел на сексуалното насилие върху непълнолетното момиче, развикала се на престъпника, той прекъснал насилствения полов акт и си тръгнал, като поискал от свидетелката да не го издава, защото бил „допуснал грешка“. Желанието му обаче не се сбъднало и щом майката на детето се върнала, веднага била извикана полиция.

Започнало наказателно преследване срещу рецидивиста, което приключило с 2 години условно и 4 изпитателен срок.

Присъдата не е влязла в сила и може да се обжалва пред Окръжния съд.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии