понеделник, 6 октомври 2014 г.

Неофициалните резултати: ДПС – 3 мандата, ГЕРБ - 1


Паралелните преброявания на гласовете, извършени от основните политически сили в Лудогорието, показват най-вероятно съотношение на мандати – 3 за ДПС и 1 за ГЕРБ.

6000 гласа е ръстът на ДПС от евроизборите през май досега – обяви водачът на листата и областен лидер на партията Ахмед Ахмедов. По данни на паралелното преброяване на ДПС гласовете за партията на Местан са 33 282.
В зависимост от официалните резултати и в другите региони и изчисленията за цената на гласовете най-вероятно ДПС ще има трима представители в 43-ия парламент - Ахмед Ахмедов, д-р Хасан Адемов и д-р Нигяр Сахлим. Тъй като д-р Сахлим е водач на листа и в Перник и вероятно ще влезе в парламента оттам, четвъртият в листата Хами Хамиев също е с шансове за втори за него мандат. На практика обаче Разград ще има лоби от 6 депутати от ДПС в парламента – коментира Ахмедов. Освен д-р Сахлим от Перник, Рамадан Аталай влиза от Силистра, а шуменският водач на листа Айдоан Али, който е от Разград, също ще е депутат.

Водачът на листата на ГЕРБ д-р Валентин Василев също обяви приблизителните резултати от паралелното преброяване на партията. Според него ГЕРБ има около 10 000 гласа, БСП – около 5000, а ДПС над 30 000. Това предполага един мандат за ГЕРБ, но ще изчакаме официалните резултати – допълни той. На предишните парламентарни избори миналия май 10 325 гласа стигнаха на ГЕРБ за един мандат.

Сериозен спад в подкрепата отбелязва БСП – призна водачът на партийната листа Стоян Ненчев. И по неговите данни БСП съотношението между червените и ГЕРБ в Разградско е 1:2, а ДПС има 32 750 гласа.

Според предварителните изчисления цената на един мандат в Разградски избирателен регион ще е между 10 000 и 12 000 гласа.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии