събота, 13 декември 2014 г.

Алоджийка повторно на съд заради повече от 40 000 лв. неплатени данъци

алоджийка
Алоджийка от село Студенец повторно застава пред съда по обвинение в недекларирани и неплатени данъци.

През месец май 35-годишната Гюлейман Сабри била осъдена от Окръжен съд-Разград на 2 години условно с 3 години изпитателен срок.
Според обвинението и според съдебното решение между 2007 и 2011 г. тя не подала данъчни декларации за получени от жители на 14 държави 284 823,11 лв., налогът върху тази сума е 42 933,83 лв. Делото се е гледало по съкратената процедура с признаване на вината, след решението обаче подсъдимата обжалвала пред Варненски Апелативен съд, който отменил решението на разградските магистрати. Аргументите на втората инстанция са, че в обвинителния акт не са посочени факти и обстоятелства, които обуславят съставомерността на деянието и участието на обвиняемата в осъществяването му. Варненските магистрати настояват да се посочи произходът на недекларираните пари.

Нонсенс нарече това искане в съдебната зала днес окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов. По думите му обвинението е свързано с доходи с неясен произход, ако той се уточни, вече няма да е неясен. В отговор на настояването на адвоката на Сабри за връщане на делото на прокуратурата, Дамянов припомни, че съществува възможност и за обвинение в измама на подсъдимата, наказанието за него обаче е по-тежко, отколкото за неплатени данъци.

Стартът на повторния процес бе отложен, тъй като се появиха съмнения, че в сайта на Апелативен съд-Варна не е публикувано цялото решение и адвокатът на Гюлейман Сабри не бил запознат с целия текст. Следващото заседание ще е на 16 декември.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии