вторник, 2 декември 2014 г.

Канибалът от Разград няма да бъде съден

Психичноболният разградчанин Туран Сюлейман, убил пациент в разградската болница, е невменяем и не носи наказателна отговорност.

Това показва психиатричната експертиза, изготвена в психиатричната клиника към затвора в Ловеч, съобщи окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов.

Той уточни, че според заключението на вещите лица 45-годишният Туран страда от шизофрения и не носи отговорност за своите действия.
Въз основа на експертизата, делото срещу него ще бъде прекратено и той ще бъде настанен принудително за лечение в психиатрична болница, заяви още окръжният прокурор.

Той допълни, че подробности относно воденото досъдебно производство за убийството, извършено от Туран Сюлейман, ще даде на пресконференция утре.

Инцидентът стана на 7 ноември около 4 часа в психиатричното отделение на МБАЛ-Разград. Настаненият за лечение Туран е убил по особено мъчителен начин намиращия се в същото помещение лежащо болен 58-годишен Селиман Ахмед.

Убийството е извършено чрез прегризване гърлото на жертвата и изтръгване на гръкляна, след което е изял лицевите му части. След инцидента Туран е напуснал болничното заведение и се е отправил с такси към дома си, където е задържан от полицията.

Същия ден състав на Окръжният съд в Разград постанови мъжът да бъде настанен за едномесечно изследване в психиатричната болница в Ловеч. В съдебната зала обвиняемият е обяснил, че е извършил престъплението, защото дяволът се бил вселил в пострадалия Селиман Ахмед и бог му е казал, че трябва да го убие.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии