понеделник, 29 декември 2014 г.

Осемгодишно дете почина пред Спешното отделение в Разград

Осемгодишно момче почина пред Спешното отделение в разградската болница, аутопсия уточнява причината.

От ОДМВР-Разград съобщиха, че момчето с инициали Т.С. от село Иван Шишманово е доведено от родителите си в 17,45 ч. вчера, имало болки в корема, повръщало и имало разстройство.
Дежурният лекар в Спешното отделение поставил диагноза „илеус” – чревна непроходимост и сред консултация с педиатър пренасочил малкия пациент към хирург. Поради липсата на детски хирург в МБАЛ-Разград обаче детето е пренасочено към варненско лечебно заведение.

Родителите отказали линейка и тръгнали със своята кола, тъй като смятали, че ще стигнат по-бързо. По пътя обаче състоянието на момчето се влошило и се върнали обратно. Детето починало в 19,15 ч. пред Спешното отделение.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност. Тялото е транспортирано до Русе, където се извършва аутопсия, която да установи причините за смъртта на детето.

Директорът на разградската болница д-р Гечо Жеков уточни, че момчето е докарано от родителите си в болницата на втория ден след началото на оплакванията му, те смятали, че неразположението му ще премине, предполагали, че е причинено от преяждане с месо. Претоварването на храносмилателната система може да доведе до илеус – обясни д-р Жеков.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии