понеделник, 23 февруари 2015 г.

Ачо отново в съда, иска 20 000 лв. от прокуратурата, не разследвала Тодор Димов

Съдебна зала
Радослав Пенев-Ачо, който излежава доживотна присъда за убийството на шефа на Държавно лесничейство „Сеслав“ Александър Македонски, с поредно дело срещу прокуратурата.

В Окръжен съд-Разград днес той обжалва решение на Районния съд, с което е отхвърлена жалбата му по Закона за задълженията и договорите да получи от държавното обвинение обезщетение от 20 000 лв. за неимуществени вреди - стрес, несигурност, тежък психически дискомфорт.
Поводът за това е отказът на прокуратурата да образува досъдебно производство срещу бившия полицейски служител Тодор Димов. Според Ачо служителят на реда е дал неверни твърдения и клевети по време на наказателния процес за убийството на Македонски, което довело до неговоно несправедлино осъждане. Пред магистратите от Окръжен съд той обясни, че Димов не изпълнил разпореждания на бившия окръжен прокурор по време на разследването на убийството. Направи аналогия с делото на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, осъден за отказ от прилагане на СРС, въпреки прокурорско разпореждане, според Ачо в неговия случай прокуратурата отказвала.

На втората инстанция затворникът от Белене беше призовал като свидетел възрастната си майка, но се отказа от показанията й, поради здравословното й състояние.

В съда се яви без адвокат, но свободно боравеше с юридически термини. Окръжна прокуратура – Разград пък не изпрати свой представител.

Съдът обяви, че ще се произнесе в законовия едномесечен срок.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии