вторник, 24 февруари 2015 г.

Пак отложиха делото срещу Хуриет Сюлейманов от Сеслав

съд
Делото срещу Хуриет Сюлейманов - шофьора, отнел три млади живота през май м. г. край Луковит и избягал от правосъдието, бе отложено от Ловешкия окръжен съд по искане на прокуратурата.


Държавното обвинение настоя да не се дава ход на делото, защото Сюлейманов е нередовно призован и няма документ от Областната дирекция на МВР - Разград, от който да стане ясно дали подсъдимият е в България, открит ли е или не и какви издирвателни мероприятия са предприети.
В негово отсъствие не може да бъде стартиран задочен процес, мотивира се прокурор Валентин Вълков.

Окръжният съд в Ловеч ще задължи МВР-дирекцията в Разград да даде писмен отговор относно всички обстоятелства, свързани с Хуриет Сюлейманов, като в писмото ще бъде указана и новата дата за съдебно заседание - 27 март.

По данни на родителите на загиналото момиче Цвети, 30-годишният ром без книжка се намира в Лудвигсбург, Германия. Според майката, ако шофьорът убиец бъде изобщо заловен, то това ще стане от немските власти, не от нашите.

Първото заседание по делото срещу Сюлейманов бе насрочено за 19 януари т. г. До тогава той беше с мярка за неотклонение домашен арест, която изтърпяваше на адреса на родителите си в кубратското село Сеслав. Тогава той не се яви на делото и бе обявен за общодържавно издирване.


dariknews.bg0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии