четвъртък, 14 май 2015 г.

Две алоджийски дела за ден, едното – отложено, подсъдимата в чужбина

Две дела от типа „алоджийски“ – срещу жени, които са получавали парични преводи от чужденци срещу обещание за женитба и жалби за социални проблеми – бяха насрочени в Окръжен съд-Разград днес.

Едното приключи с условна присъда, а второто – бе отложено за 19 юни. И двата процеса се гледаха от съдебни състави с председател Светла Робева.

Условната присъда е за Себиле Али от село Острово. От 2009 до 2013 г. включително тя е получавала доходи от чужбина, но не ги е декларирала пред данъчните и съответно не е плащала данъци за тях. Дължимият налог е 4440,88 лв. Второто престъпление е получаване неправомерно на семейни помощи чрез документи с невярно съдържание - общо 2280 лв. Процесът бе по съкратената процедура. Съдът постанови условни присъди и за двете престъпления, като общо прие по-тежкото наказание – 1 година условно с 3 години изпитателен срок.

Другото алоджийско дело ще е първото, гледано по общия ред, а не като съкратено следствие. Оказа се, че подсъдимата – Надя Чавдарова от Исперих е в чужбина, работи като кухненски помощник в Англия и не може да си вземе отпуск, за да се прибере в България за процеса. Вероятно на следващата дата делото ще стартира задочно, отлагането се наложи, за да се спазят процедурните изисквания за обявяване за издирване и за връчване на призовката.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии