вторник, 16 юни 2015 г.

15 години затвор за Хюриет, който уби 3-ма студенти на пътя и избяга в Германия

Осъдиха на 15 години затвор Хюриет Сюлейманов от село Сеслав, който който уби 3-ма студенти на пътя и избяга в Германия.

15 години лишаване от свобода при първоначално строг режим постанови Окръжен съд - Ловеч за Хюриет Сюлейманов, който на 5 май м.г. предизвика катастрофа край Луковит, при която загинаха студентите от Плевен Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно почина и Цветелина Таслакова.

Решението на Окръжен съд - Ловеч може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.

Хюриет Сюлейманов от Сеслав
Наблюдаващият прокурор по делото Валентин Вълков поиска след осъдителната присъда да бъде издадена европейска заповед за арест, тъй като подсъдимият Хюриет Сюлейманов напусна пределите на България и се укри. Служебният защитник на подсъдимия адвокат Петър Цолов настоя за 5 години лишаване от свобода, а след края на съдебното заседание заяви, че ще обжалва присъдата.

Припомняме че, делото срещу Сюлейманов се води задочно, след като се оказа, че въпреки обявяването му за общодържавно издирване, той безпроблемно е напуснал страната през ГКПП "Дунав мост" в началото на февруари т.г. Неговото начало бе отлагано на два пъти, вторият път по настояване на прокурора Валентин Вълков, за да изиска информация пребивава ли 30-годишният ром на адреса в кубратското с. Сеслав, където изтърпява наложената му мярка за неотклонение домашен арест. От факс от Областната дирекция на МВР-Разград стана ясно, че Сюлейманов е редовно призован за делото, лично е получил призовката си на 17 декември м.г. Последната полицейска проверка установи, че той е в дома на родителите си в селото от 14 януари т.г., след което по свидетелство на майка му бил отпътувал за София.

Делото стартира на 27-и март т.г. Тогава бяха разпитани по-голямата част от свидетелите и вещите лица. Днес пред магистратите трябваше да се явят останалите свидетели, които са принудително призовани. Сред тях е и спътничката на Сюлейманов, която е очевидец на катастрофата. На предишното заседание от прокуратурата представиха справка от полицията Разград, че Хюриет Сюлейманов е напуснал страната в началото на февруари и се намира в Германия.



trud.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии