четвъртък, 6 август 2015 г.

Автокрадец от Русенско отива в затвора

31-годишен мъж отива в затвора след като откраднал кола. Престъплението е извършено на 10 декември 2011 година в Глоджево.

Мъжът си харесал чуждо БМВ и тъй като нямал разрешението на собственика, разбил колата и я подкарал.

Подробности по случая не се споменават в споразумението, което той сключил с прокуратурата, но в него все пак е посочено, че след известно време крадецът изоставил колата без надзор.

За извършеното той бил изправен на подсъдимата скамейка, а в документа, който подписал заедно с държавното обвинение, е договорено наказание от 11 месеца. Тях автокрадецът ще прекара в затвор от закрит тип, при първоначален строг режим. Ефективната присъда срещу него била произнесена, тъй като вече бил осъждан. От нея все пак е приспаднато времето, през което той бил задържан.

Въпреки че извършил престъплението отдавна, мъжът се оказал в ареста на 10 юли 2015 година, където останал до 13-то число на същия месец и то след издаване на Европейска заповед за арест, в изпълнение на която бил задържан.

Освен че отива в затвора, той ще трябва да покрие разноските по делото, направени за експертизи – общо 521,97 лева. Одобреното съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии