събота, 15 август 2015 г.

Загиналите българи в Германия са от Сливо Поле, Русенско

Шестима българи загинаха в зверска катастрофа на околовростнъто шосе А 10 в Берлин снощи. Инцидентът е станал към три часа следобед.

Двама от препълнения с хора минибус, идващ от Сливо Поле, Русенско и пътуващ за Хамбург, са оцелели.

Единият е момче на 25 години, който бе откаран с хеликоптер в специализирана за жертви на катастрофи болница в берлинсикя квартал „Марцан”.
Там е претърпял животоспасяваща операция. Момчето има множество счупвания в областта на лицето и на гръбначния стълб. Другият оцелял е шофьорът, който е контактен. Също е настанен в болница.

Загинали са трима мъже и три жени от Сливо Поле, Русенско. Все още се изяснява каква е причината за катастрофата. Околовръстното е с три ленти, но в петък следобед задръставинята започват още в ранните часове. Най-вероятно българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване и се е врязал с голяма скорост в спираща цистерна. Минибусът буквално се е врязал под тира и хората са загинали на място.

Пътят бе затворен веднага и в двете посоки за часове. Сенаторът по вътрешните работи на провиниця Бранденбург Матиас Кал ще се свърже днес с посланика Ради Найденов, за да го уведоми за случая. Заради затварянето му малко по-късно стана друга катастрофа, в която бе ранено тригодишно дете.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии