вторник, 1 септември 2015 г.

100 пътници от цял свят минаха с Ориент експрес през Русе

Луксозният пътнически влак "Оркент експрес" за поредна година спря в Русе на път за Истанбул. Както винаги, не липсваха русенци, които използваха това, за да си направят снимки за спомен.

16 вагона, от които две кухни и 3 ресторанта включва композицията, която пристигна на централна гара в Русе малко преди 13:10 ч. с няколко минути закъснение.

Общо 100 пътници са избрали да прекарат няколко незабравими дни по железопътните маршрути на Европа от Париж до Истанбул. За техния комфорт се грижи персонал от 40 човека, включващ френски готвачи и стюарди италианци, които следят пътниците да се чувстват по най-добрия начин.

"Кухнята е предимно френска. Във Варна все пак смятаме да изненадаме пътниците с охлюви. В Истанбул пък сме планирали да пазаруваме местни продукти и да приготвим нещо от местната кухня", сподели главният готвач шеф Кристиян Бодигел.

Очаква се влакът да пристигне във Варна около 17 ч., а в Истанбул да е вечерта на утрешния ден, където ще е последната му спирка.

Пътниците бяха видимо ентусиазирани от своето малко приключение, а някои от тях споделиха, че са планирали своето пътуване от много години. Повечето са си запазили билетите още преди около 6 месеца, а двойка от Дания използва това и за меден месец. Най-много пък са представителите на САЩ.

Легендарният влак е описан и в романите на Агата Кристи и Брам Стоукър. Именно чрез книгите на именитите автори Ориент експрес добива популярност в средата на миналия век, въпреки че се движи по европейските релси от края на 19 век.

В наши дни пътуването продължава около седмица, преминава през някои от най-красивите европейски градове, а за това удоволствие пътници от цял свят заплащат по около 8 хил. евро за целия път от Париж до Истанбул.

"Скъпо е, но си струва всеки цент", категорични бяха пътниците.
topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии