понеделник, 30 ноември 2015 г.

Разкриха кой ожъна чужда нива край Брестовене, вече е с обвинение

Районната прокуратура в Кубрат внесе обвинителен акт срещу 51-годишния Емин Шабан от село Брестовене за кражба на 1,5 т пшеница чрез използване на комбайн – това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

На 1 юли 2015 год. обвиняемият Шабан отишъл в местността „Чардаклий“ в землището на село Брестовене, Разградско, с намерение да извърши кражба, като пожъне пшеницата в нива, стопанисвана от свидетелката Л. Ахмед като арендатор.
Около 20 часа вечерта по пътя минал комбайн „Клас Доминатор”, собственост на друг свидетел по делото. Шабан помолил мъжа да ожъне чуждата нива, като успял да го убеди, че е негова. Комбайнерът пожънал половината нива, тъй като комбайнът се повредил. Свидетелят оставил пожънатото жито от 1,5 т на пътя, а Шабан повикал свой познат да извози откраднатото зърно до дома му в село Брестовене с каруца.

Седем дни по-късно арендаторката Л. Ахмед установила, че изникналата реколта в нива близо 5 дка е ожъната, а сламата стояла на полето. Жената забелязала следите от комбайн и научила кой е извършителят. Намерила го и на въпрос защо е извършил кражбата, Емин Шабан обяснил, че й бил ядосан, защото тя стопанисва вече тази нива. С протокол за доброволно предаване обвиняемият върнал 478 кг от откраднатото жито. Според оценката на вещото лице отнетото количество пшеница струва 435 лева, от които възстановени са само 138 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане в Районния съд в Кубрат.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии