вторник, 15 декември 2015 г.

Съдят телефонен измамник в Кубрат, представял се за полицейски служител

Районната прокуратура в Кубрат изправя пред съда 35-годишния Иван Василев от село Камен, община Стражица, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Мъжът е обвинен, че с цел да набави за себе си и неизвестно до момента лице имотна облага от 8000 лева заблуждавал местен жител, като се представил за служител на полицията.

За извършената измама в съучастие с неизвестното лице наказанието е лишаване от свобода от една до осем години.

На 27 май 2015 г. свидетелят Хр. Попов от Кубрат бил потърсен на домашния си телефон от непознат мъж, който успял да го заблуди, че е племенникът му, живеещ в чужбина. В разговора свидетелят назовал по име роднината си. Мнимият племенник поискал от Попов да приеме 38 000 евро от хора, които ще му ги донесат, като плати за това 8000 лева. Малко по-късно от същия мобилен телефон Попов получава поредното обаждане, но този път от името на полицията, която подслушвала разговора между измамника и Попов.

Представена била нова версия, според която Попов трябвало да излезе пред дома, който бил обграден с полиция, да предаде парите на служител, за да могат органите на реда да задържат измамниците, в чиито дири попаднали.

Свидетелят Попов предал пред дома си плик с 8000 лева на обвиняемия Иван Василев, който побягнал след това към колата си, паркирана близо до дома. В този момент дошъл синът на Попов, който чул баща си да казва: „Този уж е от полицията, пък взе парите и хукна”.Синът се усъмнил в поведението на обвиняемия и след гонитба успял да го задържи и да вземе плика с парите.

Обвиняемият Иван Василев, който е осъждан и реабилитиран по право, в момента се намира в затвора в Белене. Материалите срещу неизвестния съучастник са разделени в друго производство на Районната прокуратура в Кубрат. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Кубрат.


topnovini.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии