вторник, 1 март 2016 г.

Задържаха мъж, продал жена от Исперих за проститутка срещу 100 лева и овца

Районният съд в Генерал Тошево уважи искането на Районната прокуратура в града да задържи под стража 41-годишния Ас. Борисов от с. Василево, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Срещу него е повдигнато обвинение и е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за изнасилването на 40-годишна жена, извършено със сила и заплашване на 1 февруари.

Жертвата живеела в село Василево, община Генерал Тошево, от няколко месеца, след като напуснала дома си в Исперих, тормозена от сина си. Пристигнала с влак до Добрич и на гарата се запознала с възрастна жена, която я приютилав дома си. През лятото на 2015 г. в къщата на възрастната жена пристигнал нейният роднина Ас. Борисов и поискал да вземе гостенката в неговия дом във Василево, за да помага на жена му в отглеждането на петте им деца.

Борисов изпращал пострадалата да работи на полето, после й намерил работа в сладкарски цех в Балчик, а заработените пари прибирал за себе си. През есента на 2015 г. Ас. Борисов продал жената на свой познат в тервелско село, който я държал заключена и я насилвал.Чрез дъщерята на мъжа тя успяла да се свърже със свои близки в Исперих, които успели да я приберат от къщата на човека, на когото била продадена. Познат на Борисов обаче я видял в центъра на града, качил я в колата си и я върнал отново в дома на Борисов.

На 1 февруари тази година той многократно настоявал жената да излезе да работи на пътя като проститутка. За да я „подготви“ за новата работа, Борисов изнасилил жертвата си. Няколко дни по-късно продал жената на овчар в село Вранино, община Каварна, за 100 лева и една овца. И новият „собственик“ започнал със сексуални насилия, които продължили шест дни. С хитрост пострадалата успяла да избяга от принудителния си арест в дома на овчаря, който я заключвал, пристигнала в Добрич и подала сигнал в полицията.

Срещу Ас. Борисов се води следствено дело за трафик на хора с цел проституция. Осъждан е шест пъти, като последните три наказания от една година, година и половина и три месеца лишаване от свобода е изтърпял ефективно в затвора. Освободен е от затвора на 29 януари и два дни по-късно е извършил престъплението, в което го обвинява Районната прокуратура в Генерал Тошево, допълват от Апелативната прокуратура във Варна.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии