понеделник, 7 март 2016 г.

Мъж, убил бременната си съпруга, обжалва 20-годишната си присъда

Дело срещу ветовчанин, заклал бременната си жена, ще се гледа в Апелативния съд във Велико Търново днес.

На първа инстанция съдът постанови 33-годишния Димитър Димитров да прекара зад решетките 20 години. Прокуратурата поиска доживотна присъда, но тя беше намалена заради съкратеното производство. Убиецът трябва да плати и 320 000 лв. кръвнина на четирите си деца. Сега Димитър обжалва наложеното му наказание.


Жестокото убийство било извършено на 11 януари м.г. Тогава Димитър направил жена си на решето, като я наръгал смъртоносно над 30 пъти с нож. Скандалът избухнал заради бягството на Желязка в град Левски, където заживяла с друг мъж и му родила дете. Семейството имало общо четири хлапета, но Димитър не признал доведеното за свое. Двамата съжителствали от 15 г. без брак, но жената често напускала мъжа си заради постоянния физически тормоз. На сутринта отишъл в полицията и признал всичко. При аутопсията се оказало, че Желязка била бременна.

„Имах душевни болести и проблеми в мозъка, чувствам се виновен и съжалявам много, но не заслужавам чак такова наказание“, твърди осъденият. Назначената съдебно-психиатрична експертиза доказва, че той е внемяем и не страда от „остра шизофрения“.ruse-news.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии