четвъртък, 17 март 2016 г.

Отстраненият кмет на Мъдрево – отново кмет

Салим Мустафа, на когото Общинската избирателна комисия в Кубрат, прекрати кметските пълномощия отново ще е кмет на Мъдрево поне за няколко месеца – научи Дарик Разград.

Кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов съобщи, че временен кмет на селото ще бъде избран на заседанието на Общинския съвет на 24 март. Предложението на градоначалника е постът до провеждането на нови избори да бъде изпълняван от Салим Мустафа. Той отстранил причината да не може да бъде кмет – обяви Исмаилов.

Салим Мустафа - Мъдрево
Пълномощията на Салим Мустафа бяха прекратени от ОИК-Кубрат поради факта, че както е по изискване на Закона за местната власт и местното самоуправление, един месец след избора си той не е прекратил дейността си като управител и съдружник в търговско дружество.

В същото време все още е висящо и делото за касиране на изборния резултат от кметския вот в Мъдрево. На първа инстанция Административен съд-Разград установи достатъчно изборни нарушения, за да обяви вота за незаконен, кандидатът на коалиция „Време за промяна“ обаче обжалва пред Върховен административен съд. Заседанието е било на 15 март, на сайта на ВАС делото е обявено за решено, но самото решение не е публикувано все още.

Няма и насрочване на нови избори, което става с президентски указ.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии