вторник, 22 март 2016 г.

Хванаха двама пияни шофьори във Ветово

Ветовските полицаи са установили двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол и то в концентрация над 1.2 промила. Единият дори се е оказал и неправоспособен, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе.

На 19 март, около 19:00 часа, във Ветово на ул. Съединение, при извършена полицейска проверка се установява, че водачът на «Форд Фиеста» - М.Т. на 48 г. от Ветово е седнал зад волана след като е пил.
Служителите на реда са му измерили с техническо средство 1,27 промила.

На водача е съставен акт и му е връчен талон за медицинско изследване. По- късно е установено, че той не е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство срещу 48-годишния мъж.

Другият случай е установен малко след полунощ. Около 00:10 часа на 22 март, във Ветово на ул. Оборище, полицейски екип на РУ – Ветово е спрял за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф 2», управляван от М.М. на 36 години от Ветово.

При извършената проверка се установява, че мъжът е неправоспособен /няма издавано свидетелство за управление на МПС/ и управлява след употреба на алкохол като му е измерена с техническо средство канцентрация над 1.2 промила - 1.35 на хиляда в издишваните пари.

На водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, който М.М. отказал да получи. По случая е заведено бързо производство срещу 36-годишния ветовчанин, съобщават още от ОД на МВР.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии