четвъртък, 31 март 2016 г.

ВТАС потвърди присъдата на убиеца, заклал бременната си съпруга

Апелативният съд във Велико Търново потвърди постановената от Окръжния съд в Русе 20-годишна присъда на ветовчанина Димитър Димитров, който на 11 януари м.г. зверски закла бременната си съпруга.

Прокуратурата в Русе поиска доживотна присъда, но тя беше намалена заради съкратеното производство. В решението си магистратите подчертават, че убийството е било предварително планирано от Димитър. Със същата присъда той е осъден да заплати на трите деца на убитата Желязка сумата от по 80 000 лева кръвнина.
Димитър Димитров

Жестокото убийство било извършено на 11 януари м.г. Тогава Димитър направил жена си на решето, като я наръгал смъртоносно над 30 пъти с нож. Скандалът избухнал заради бягството на Желязка в град Левски, където заживяла с друг мъж и му родила дете. Семейството имало общо четири хлапета, но Димитър не признал доведеното за свое. Двамата съжителствали от 15 г. без брак, но жената често напускала мъжа си заради постоянния физически тормоз. На сутринта отишъл в полицията и признал всичко. При аутопсията се оказало, че Желязка била бременна.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15 дневен срок.


ruse-news.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии