вторник, 5 април 2016 г.

Изборите в Мъдрево на 5 юни

избори
Предсрочните избори в кубратското село Мъдрево ще се проведат на 5 юни. Те са насрочени с указ на Президента на Република България Росен Плевнелиев, публикуван в днешния брой на „Държавен вестник“.

Повторният вот се наложи, след като Административен съд-Разград касира избора на Салим Мустафа от коалиция „Време за промяна“ заради изборни нарушения, решението бе потвърдено от Върховен административен съд. Междувременно се появи и втора причина Салим Мустафа да не е кмет – Общинската избирателна комисия в Кубрат му прекрати правомощията, тъй като не е спазил Закона за местната власт и местното самоуправление, като в едномесечен срок от встъпването в длъжност не е прекратил търговската си дейност – бил е собственик и съдружник във фирма.
По-късно той прекрати участието си в търговското дружество и бе избран от Общински съвет-Кубрат за временно изпълняващ длъжността кмет на Мъдрево до провеждане на новите избори. Още тогава общинският кмет Бюрхан Исмаилов уточни, че най-вероятно Мустафа ще е отново кандидат на коалиция „Време за промяна“, кой ще е опонентът му от ДПС все още не е ясно.

Ще припомним, че на 5 юни ще има избори в Лудогорието и в още едно село – лознишкото Каменар, където също бяха касирани изборите.


dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии