вторник, 28 юни 2016 г.

Нов протест подготвят жители на Червена вода заради натоварения трафик

Нов мирен протест организират жители на с. Червена вода срещу трафика, който преминава през селото след пренасочване на движение на тежкотоварни автомобили заради ремонта на "Писанския мост".

Протестът е насрочен за утре, 29 юни, от 19:00 на ул. "Г.С.Раковски" в населеното място. Това съобщи за Topnovini.bg Милко Даскалов, един от организаторите на инициативите.

Той коментира, че от предишния протест до днес са изпратени множество писма до всички възможни институции - Министерството на регионалното развитие и благоустройство, кметът на Община Русе, областният управител, началниците на АПИ и ОПУ - Русе, и други. Въпреки това не е имало ясни позиции от тяхна страна, поради което жителите са готови на нови протест. Този път нямат разрешение да блокират пътя, но "ако хората се вдигнат, не мога да ги спра", коментира още Даскалов.

В края на месец май бе организиран протест, който събра около 50 жители на Червена вода, които за кратко блокираха ул. „Г. С. Раковски“, която е и част от Републиканската пътна мрежа с номер II-23. Протестиращите блокираха движението за около 15 минути, но дори и за този кратък период се образува опашка от над 10 ТИР-а. Живеещите на улицата се оплакват от непрекъснат шум, невъзможност за почивка, напукани стени и пропадащи зидове, влошено състояние на пътната инфраструктура, повишени нива на опасност от ПТП.

Жителите на селото представиха подписка, подписана от над 140 семейства, които настояват за решение на проблема и за нормални условия на живот. Те поискаха и конкретни мерки за ограничаване на трафика, сред които околовръстен път, ограничения за скоростта, камери за наблюдение. Най-належащо според тях е преасфалтирането поне на участъка, преминаващ през селото, тъй като преминаващите през дупките тежки автомобили предизвикват сериозни трусове.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии