сряда, 24 август 2016 г.

Пореден изобретателен контрабандист на цигари задържаха на Дунав мост при Русе

Служители на Митница Русе задържаха шофьор на камион с турска регистрация, който уплътнил кухините зад тахошайбата на управляваното от него превозно средство с голямо количество нелегални цигари.

Информация за случая съобщават граничната служба в града.

Общо 208 кутии от марките „LM" и „Winston" са извадили митническите инспектори от камиона. ТИР-ът е селектиран за проверка при опит да напусне страната през ГКПП-Дунав мост Русе-Гюргево. Водачът, 33-годишен турски гражданин, признал, че е закупил цигарите от безмитния магазин в Турция и смятал да ги изтъргува в Западна Европа.

Срещу него е образувано незабавно производство, което в рамките на два дни приключи с одобрено от съда споразумение за наказание от 8 месеца лишавана от свобода с 3 години изпитателен срок. Шофьорът ще трябва да заплати и глоба от 1600 лева, която е в размер на стойността на цигарите по цени на съдопроизводството.

По време на разследването е установена и друга любопитна подробност - през 2013 г. бащата на извършителя също е бил задържан и съден в Русе за контрабанда на цигари.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии