понеделник, 19 септември 2016 г.

За 2 дни 19 пожара, изгоряха нива с царевица край Брестовене и постройка в Топчии

Изгоряха нива с царевица край Брестовене и постройка в Топчии.

За два дни – 16 и 17 септември – огнеборците от Лудогорието са получили сигнали за общо 19 пожара, два от тях са с нанесени щети, останалите са в сухи треви в различни землища. Това съобщават от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград.

На 16 септември в 9,51 ч. е възникнал първият пожар с нанесени щети. Тогава пламнала стопанска постройка на ул. „Стара планина“ в село Топчии. Огънят унищожил: 180 кв.м. покривна конструкция, 20 кубика дърва за огрев, 10 куб.м. дървен материал, 3 мотопеда, 6 велосипеда, 8 гуми за „ГАЗ-53“, 20 гуми за лек автомобил, моторен трион за дърва и фуражомелка. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталацията на стопанската постройка – установили огнеборците.

За втория пожар с нанесери щети 32-годишен мъж от село Брестовене подал сигнал на тел. 112 около 15 часа на 17 септември. Огънят в местността „Янката” в землището на селото погълнал засята царевица, сорт „Пионер”, на площ от 4,5 дка и 3 дка пасище, собственост на мъжа. Пожарът е овладян и загасен напълно около 20 часа на 17 септември от екип на РСПБЗН-Кубрат. Причините и щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

В петък огнеборците са гасили и 3 пожара в сухи треви: край Дряновец, Савин и Радинград, а в събота между 11,19 ч. и 22,56 ч. – общо 14. Инзидентите на 17 септември са били в землищата на: Ясеновец, Малък Поровец, Дянково, Липник, втори път край Ясеновец, Сейдол, Брестовене, Беловец, Кубрат, още два сигнала за Брестовене, Радинград, отново Кубрат и четвърти и пети път от Брестовене.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии