петък, 2 декември 2016 г.

Полицията разследва два нови сигнала за измами

телефон
69-годишна жена от гр. Сливо поле завчера е съобщила в районното управление на МВР в града, че е станала жертва на телефонна измама като е ощетена със сумата от 600 лева.

Това съобщиха днес от Областната дирекция на МВР в Русе.

Жената разказала, че престъплението е реализирано по една от познатите вече схеми – получила е обаждане на домашния си телефон от мъж, представящ се за полицай, който я предупредил, че ще стане жертва на измама и за да бъдат хванати престъпниците трябва да съдейства като предаде сума пари. Той я убедил, че ако стори това после ще получи награда от 400-500 лева. Така потърпевшата нагласила 600 лева, които първо трябвало да остави пред вратата на дома си, но после получила указания да ги сложи до електрически стълб близо до църквата. След като изпълнила заръката жената се прибрала в дома си и когато опитала да се свърже пак с мъжа по телефона не успяла, досетила се е, че е измамена и е сигнализирала в полицията.

Сигналът е документиран от разследващите и е заведено досъдебно производство.

Другият сигнал е постъпил във Второ РУ, измамата е реализирана преди завчера между 22 и 23 часа. Възрастни мъж и жена от с. Червена вода са станали жертва на измамниците като са предали сумата от 1 500 лева по схемата за "пострадал близък, който се нуждае от пари за спешна операция". Парите дали на непознат мъж, който дошъл пред дома им.

По сигнала е започнато разследване.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии