вторник, 7 февруари 2017 г.

Останаха двама свидетели и едно вещо лице по делото за убийството в Брестовене

Двама свидетели и едно вещо лице останаха за изслушване по делото за убийството в Брестовене след масово сбиване в селото.

Процесът в Окръжен съд-Разград започна миналия октомври, за днешното заседание бяха призовани осем свидетели, явиха се само трима, като единият – съпругата на подсъдимия Алеко Герджиков се възползва от правото си да не дава показания. „Страх ме е, два народа са срещу нас“ – каза пред съда Гюлер Яшарова. Спомените си от деня на инцидента разказа един от присъствалите на сватбата, предшествала сбиването.

 Показания даде и полицай, който по време на друго местно тържество участвал в разтърваването на двата рода, които отново се били сбили.
Пред съда бяха прочетени показанията на трима от свидетелите, които в момента са в чужбина, единият е сигнализирал на тел. 112 за инцидента, с него бил и 18-годишният му син.
В съдебната зала се яви и вещото лице д-р Диана Василева, която представи експертиза за механизма на нараняванията, които е получил при сбиването единият от подсъдимите.
Утре ще бъде разпитано още едно от вещите лица, а ще бъдат призовани и двама от неявилите са днес свидетели, единият не бил редовно призован, а за другия присъстващи в залата обясниха, че не е в чужбина, а си е в Брестовене.
Ще припомним, че 36-годишните Абедин Зекерие от Брестовене и Алеко Герджиков от Драгомъж са обвинени в извършване на убийство с особено жестокост, мъчителен за жертвата начин и по хулигански подбуди. На 22 юли 2015 г. 26-годишният Али Хакъ бил нападнат пред аптеката в селото от двамата, поводът бил стара вражда между неговия род и този на Абедин Зекерие. Нападателите били с дървени сапове, нападнатият извадил бухалка, а също и стрелял във въздуха със сигнален пистолет. Това привлякло вниманието на още техни съселяни от двата рода и в мелето се присъединили още мъже с бухалки и сапове. Али Хакъ починал в болницата заради множеството тежки рани по главата, единият сап се счупил на парчета от ударите пострадали при инцидента били още неколцина от участниците във въргала.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии