четвъртък, 2 март 2017 г.

Подсъдим за грабеж и изнасилване от исперихското село Голям Поровец обжалва присъдата си

Първата съдебна инстанция – Окръжен съд-Разград му наложи осем години лишаване от свобода при строг режим.

На въззивен контрол пред Варненския апелативен съд е 8 годишна присъда на Окръжен съд – Разград, с която Галин Хубанов от село Голям Поровец, община Исперих е признат за виновен за две тежки престъпления – грабеж, извършен при условията на опасен рецидив и изнасилване. 37-годишният подсъдим обжалва пред втората съдебна инстанция наказанието и моли размерът му да бъде намален, съобщават от Апелативния съд във Варна.


Пресслужбата на съда припомня, че присъдата на първата съдебна инстанция е била произнесена на 1 декември миналата година. За грабежа, извършен при условията на опасен рецидив, съдът в Разград наложи на Хубанов наказание лишаване от свобода от 7,4 години, а заизнасилването – 8 години затвор. Подсъдимият ще търпи най-тежкото от двете наказания в размер на 8 години лишаване от свобода при строг режим. Със съдебния акт Разградският окръжен съд е постановил Галин да изтърпи и остатъка от неизтърпяната част от една година и два месеца на предходна присъда, по която е бил условно предсрочно освободен от затвора.

Последните 11 години заради извършени от него различни престъпления от общ характер подсъдимият е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“ в Затвора в Белене. В края на м. август миналата година бил условно предсрочно освободен и пристигнал в Разград. Заедно със свой познат от затвора, без средства и без препитание се установили в местността „Арменски лозя“ и преспивали върху постлани на земята кашони. Събирали орехи, за да изкарват пари.

Само 9 дни след излизането си от затвора, на 9 септември 2016 год. след 20,00 часа Галин забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. Той я нападнал и заплашил с нож, за да не вика. Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и заплашвал, че ще я намушка с нож.Въпреки съпротивата й, Хубанов отвел жената до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари - 20 лева. Със силни удари по лицето я съборил на земята и я изнасилил.

Пред съда днес защитата му изтъкна обстоятелството, че медикаментите, с които подсъдимият лекувал леката умствена изостаналост били свършили и това се оказало фатално за неправомерните му действия.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии