вторник, 28 март 2017 г.

Горски стражар пострада, предотвратявайки бракониерски лов край Острово

Член на един от дежурните екипи по опазване на горските територии към ДЛС „Воден – Ири Хисар“ е пострадал при стълкновение с бракониери край село Острово – съобщават от пресцентъра на Североцентралното държавно предприятие-Габрово.

Благодарение на адекватната намеса на Детелин Димитров и колегите му обаче е предотвратен бракониерски лов на територията на стопанството.

Инцидентът е от 24 март, петък, когато малко преди полунощ дежурният екип забелязва автомобил с 5-6 човека в него. Колата обхождала откритите селскостопански площи, осветявайки ги с фаровете, за да бъде засечен дивечът, излязъл на паша.
Горските служители подали сигнал по надлежния ред, но мъжете в автомобила не се подчинили на указанието да спрат. Вместо това подкарали с висока скорост към близкото село Острово, а един от пасажерите хукнал пеш в неизвестна посока. Стражарите последвали нарушителите с обозначения автомобил на Северноцентралното държавно предприятие, чието поделение е ДЛС „Воден – Ири Хисар“.

След кратко преследване бракониерите били настигнати. Мъжете се оказали във видимо нетрезво състояния. Горските стражари се легитимирали, но нарушителите се нахвърлили върху тях. В подкрепа на охранителите пристигнал вторият дежурен екип на ДЛС „Воден – Ири Хисар“, но стражарят Детелин Димитров пострадал при възникналото междувременно спречкване.
Димитров е прегледан от съдебен лекар, издадено му е медицинско свидетелство за получените наранявания, а в РУ Кубрат по случая е започнато досъдебно производство – уточняват още от Североцентралното държавно предприятие-Габрово.dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии