понеделник, 26 ноември 2018 г.

Телефонен измамник в затвора за 20 месеца, измъкнал от четири баби над 50 000 лева

47-годишен мъж от Исперих ще лежи в затвора година и 8 месеца за участие като помагач в схемите на телефонните измамници.

Преди година и половина той измъкнал от четири възрастни жени от Разград 53 338,17 лева. По време на разследването една от потърпевшите починала и Районен съд-Разград разпореди парите да бъдат възстановени на нейните наследници.

Подсъдимият Зихни Х. се е признал за виновен и делото срещу него е гледано по съкратената процедура.
Наказанието му за участие в четири измами, извършени през 2017 г. като помагач, е лишаване от свобода за срок от 1 година и 8 месеца, което да бъде изтърпяно при общ първоначален режим. Той не е от мулетата, които участват в схемата без да разберат.

Да мами възрастни хора, че съдействат на полицията и да ги убеждава да дадат определени суми пари, го ангажирал негов познат от Ветово, с когото се запознал, докато работел като общ работник в Русе, знаел го като „Митко”. Между 19 май и 14 юни 2017 г. в капана попаднали четири разградски баби, общите щети са 53 338,17 лева.

Едната дала над 30 000 лева, като взела такси от Разград до Цар Калоян, където оставила парите в храст до една от пейките в центъра на града. Втората възрастна жена била ощетена с над 17 000 лева, пари и златни накити тя хвърлила от балкона си. Кой е човекът, който взема парите, станало ясно при третия случай, когато отново парите – 1900 лева - били хвърлени през балкона.

Оказало се обаче, че наблизо има видеокамера и въз основа на видео-техническа експертиза на записите разследващите се насочили към подсъдимия, който междувременно бил участвал и в четвъртата измама, приходите от която били над 2300 лева.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии