четвъртък, 6 декември 2018 г.

Деца от Езерче събраха над 1500 лв. в подкрепа на връстник

Заместник областният управител на област Разград Нурие Црънгалова бе гост на благотворителен концерт под надслов „Ако си дал, не си живял напразно” - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Събитието се организира за поредна година от ръководството на ОУ”Паисий Хилендарски”-с. Езерче и Ученическия съвет. Каузите са свързани с ученици в училището, които имат нужда от подкрепа.
Събраните тази вечер на концерта в НЧ”Образование 1894”-Езерче средства бяха за второкласника Али Сунай Халилходжа. Момчето е със заболяване, което го е приковало на инвалидна количка, средствата са му необходими за рехабилитация.

Заместник областният управител Нурие Црънгалова поздрави децата от училището за активното участие в доброто дело. Заяви още, че с приемането на новия Закон за хората с увреждания държавата поема сериозен ангажимент за подобряване живота на хората в положението на Али. От името на областния управител Гюнай Хюсмен г-жа Црънгалова подари яке и анцуг на малкото момче.

На концерта децата от училището в Езерче представиха своите таланти пред публиката, напълнила залата на читалището. Сред официалните лица бяха кметът на Езерче Хюсеин Реханов и директора на ДГ”Пролет”-Езерче Невин Бурук.
От пропуските за концерта и дарения бяха събрани 1521,88 лева. Сред дарителите са: учители и ученици от СУ”Христо Ботев”-Цар Калоян; ученици и учители от училището в Езерче; от ДГ”Пролет”-Езерче; от РУО-Разград; от Областна администрация-Разград; земеделски стопани от Цар Калоян; от Общинска администрация Цар Калоян.

Дарителите получиха благодарствени декларации от майката на Али Халилходжа.
Събитието бе посветено на Международния ден на доброволеца 5 декември.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии