понеделник, 17 декември 2018 г.

Жълт код за силен снеговалеж в шест области, пътищата са проходими при зимни условия

За още две области е обявен жълт код за силен снеговалеж - това са Разград и Търговище. Заедно с Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново предупреждението вече важи за шест области в Северна България.

Очаква се да се образува нова снежна покривка от около 10 см. Всички автомагистрали и първокласни пътища в страната са отворени за движение.

Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ.
Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия.

Поради обилния снеговолеж е ограничено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 т през проходите „Превала“ и „Троянски“.

"Съветваме шофьорите наистина да карат много внимателно при зимни условия. Пътищата са отворени, проходими, но трябва наистина да са подготвени, трябва да имат заредени резервоари, заредени телефони, добри чистачки и най-важното - да карат внимателно и да спазват указанията на "Пътна полиция", защото в момента в не малко части от Западна и Северна България има сериозен снеговалеж, като снежната покривка достига 30 см на места", съобщи Денислав Пейчев от ситуационния център на Пътната агенция пред БНР.

Пътищата в Ловешко са проходими при зимни условия. На места има заснежени и заледени участъци. Някои четвъртокласни пътища и някои улици в града все още не са почистени. Няма места в областта без ток и вода.

Във Враца обстановката се нормализира. Пътищата са почистени и проходими при зимни условия. Няма места в областта без ток.

Шофьори на тежкотоварни камиони с часове бяха блокирани тази нощ в района на Околовръстното шосе на Монтана, предаде bTV. По думите на водачите става въпрос за над 300 тежкотоварни коли. От Пътната агенция съобщиха, че наистина движението е било спряно, заради снегопочистване, но забраната e паднала сутринта.

Рано тази сутрин започна поетапното им пропускане, но някои от водачите тръгнаха и в другата лента и блокираха преминаването и на леки автомобили. Към 9 ч. движението по обходния път на Монтана в посока Враца постепенно се нормализира.

Пътната обстановка в Кюстендилския регион се нормализира и пътищата са проходими след обилния снеговалеж, съобщиха от Областното пътно управление. Вчера за часове беше затворен пътят Кюстендил - Дупница заради аварирал снегорин и заседнал автовоз.

До 20 см на места, предимно в общините Брезник и Трън, е достигнала снежната покривка в Пернишка област, съобщи пресцентърът на областната администрация. В същите общини има проблем със спиране на електричеството. Работи се по отстраняване на авариите. Няма бедстващи населени места и хора, както и затрупани автомобили. Регионът се почиства от 54 машини. От Центъра за спешна медицинска помощ съобщават за затруднен достъп на линейки по определени стръмни улици в община Перник - кв. "Рудничар" и района над автогарата.

Децата, които снощи бяха блокирани на хижа "Алеко", вече са по домовете си.

От Столичната община съобщиха, че през нощта екипи на снегопочистващите фирми са обработвали улици във всички райони на София. Почистват се и спирките на градския транспорт, както и подлезите. През деня екипите ще наблюдават опасните и стръмни участъци в града и ако е необходимо, те ще се обработват отново.

Заради мъгла видимостта е намалена до 100 метра в района на Русе. Видимостта е до 150 метра в района на Шипка. Възстановено е движението през проход "Предела" за всички превозни средства.

Нов 24 км участък от магистрала "Струма" ще бъде пуснат за движение днес. Министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков ще открият трасето от Кресна до Сандански.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии