събота, 22 декември 2018 г.

Пътищата и джамията - приоритети на областния управител и догодина

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен представи основни моменти от работата си през 2018 г., сподели и част от идеите и намеренията си за 2019 г.

 Това стана на заключителната за годината пресконференция с местните медии, в която участваха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Гюнай Хюсмен представи на журналистите брошурата „Отчет за 2017-2018 г. на Гюнай Хюсмен, Областен управител на област Разград“, която е подготвена и отпечатана с лични средства и средства на дарители. Изданието вече се разпространява сред жителите на региона по време на срещи и посещения на Областния управител по населени места.

Акцент и за отминалия период и за предстоящата 2019 г. е подобряване на пътната инфраструктура – обяви г-н Хюсмен. През 2018 г. в пътищата на региона са инвестирани 36 милиона лева, като по-големите и важни за транспортната схема ремонтирани и нови участъци са: Търговище-Разград, Исперих-Пристое и Кубрат-Тутракан. През следващата година усилията ще са насочени към пътищата в община Кубрат – шосетата към Разград и Русе – увери г-н Хюсмен.
Друг приоритет и за двете години е реставрацията на паметника на културата джамията „Ибрахим паша“. По обществената поръчка „Инженеринг - проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор при консервация, реставрация и адаптация на Ибрахим паша джамия в Разград“ Областният управител вече е подписал и са публикувани на сайта на Областна администрация Протокола от заседанието на комисията и Решението за класиране на участниците. Офертата на избраната за изпълнител фирма „Стройкомерс ТТ“ЕООД –гр. Търговище е 1 979 030 лв. без ДДС. Ако няма обжалвания по процедурата, през пролетта работата може да започне, а след приключването на ремонта паметникът на културата да грейне в целия си блясък. Г-н Хюсмен припомни, че като добър стопанин на държавното имущество е поел ангажимент за възстановяване за нов живот и на още една сграда в централната част на областния град, която не е в добро състояние – бившият Гарнизонен клуб или ДНА. Решението за предоставянето й от Министерството на отбраната на Областна администрация-Разград предстои да бъде взето от Министерски съвет, след което ще се търси финансиране за ремонта на сградата. Други обекти, за които ще се търси финансова подкрепа, са и недовършената църква „Св. цар Борис-Михаил Покръстител“, както и за подмяна на дограмата на сградата на НЧ“Развитие 1869“.
Новост през следващата година в работата на Областна администрация-Разград е издаването на апостили за легализация на документи, което ще улесни обслужването на гражданите, тъй като досега се извършваше от различни министерства.

Г-н Хюсмен пожела на представителите на четвъртата власт успешна Нова година, увери, че ще продължи да работи за подобряване благосъстоянието на жителите на област Разград и да създава добри новини за отразяване.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии