събота, 23 февруари 2019 г.

Онлайн лекари вече и в Сливо поле

Лечебни заведения „Медика“ разширяват дейността си чрез поставяне на Мултимедийно презентационно устройство в новооткрития Медицински център в гр. Сливо поле.

Новата услуга ще улесни достъпа на жителите на общината до качествена медицинска помощ. Центърът бе открит от евродепутата Андрей Новаков и народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова на 23.02.2019 г. (събота).
Пред гостите на събитието, специалисти от Лечебни заведения „Медика“ демонстрираха реална консултация на пациент, чрез иновативния метод. Връзката с лекарите се обезпечава, посредством интернет базираната платформа Medcare и MPU (Мобилно презентационно устройство).

Чрез системата потребителите могат да осъществят двупосочна конферентна аудио и видео връзка със специалисти от дежурни медицински специалисти от УМБАЛ „Медика Русе“, СБАЛК „Медика Кор“ и СБАЛФРМ „Медика“. На разположение са и лекари от ДКЦ-2 и МЦ „Медика Експерт“- клон Нареченски бани. На потребителите може да бъде дадено насочващо мнение от здравен специалист, препоръка за конкретни изследвания или консултация със конкретен специалист, както и да получат второ мнение и други. Медиците могат по-лесно да проследят хода на лечение и да наблюдават хронично болни. Системата дава възможност за организиране на медицинско координационно звено за случаите, когато пациентът не знае към какъв специалист да се насочи. Medcare предоставя възможност на хората за по-дългосрочно проследяване на състоянието, също така спестява времеви и организационен ресурс. Видео консултацията няма претенция да замести реален физически медицински преглед. Тя може да бъде полезна в проследяване на лечение, навременна обратна връзка и консултация с лекар. В средата на месец септември миналата година, Лечебни заведения „Медика“ стартираха телеконсултации със специалисти в общините: Две могили, Ветово и Ценово. С разполагане на четвърто устройство в малко населено място, ръководството на лечебните заведения прави още една крачка в изпълнение на своята мисия – да повишава качеството на живот на хората с различни заболявания, а чрез това и на техните близки. Устройство, вече е на разположение на нуждаещите се през цялото работно време на Медицинския център в Сливо поле.
dariknews.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии