петък, 1 март 2019 г.

Тази вечер съдът решава да остане ли в ареста обвиненият за убийството на таксиметровия шофьор, хазартна страст е в основата на престъплението

22-годишният Сали П. ще бъде привлечен днес като обвиняем за грабеж, придружен с убийството на таксиметров шофьор от Разград – съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Досъдебното производство на Окръжната прокуратура в Разград се води за престъпление по член 199, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс и се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


На 27 февруари 2019 г. Сали П. наема таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Красимир Иванов, който два дни по-рано имал рожден ден. 22-годишният Сали се е върнал от Германия на 22 февруари. Там поиграл на ротативки изкараните пари. Останал без средства в България, младият мъж решил да си ги набави по престъпен начин, като извърши грабеж на таксиметровия шофьор.

По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязва сънната артерия на жертвата.

След това успява да извлачи тялото му извън автомобила „Дачия“ в гористата местност, където е и намерено от разследващите. Взема 20 лева от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на шофьора. По-късно изхвърля таблета, който е намерен строшен.

На местопроизшествието, без да знае за извършения грабеж, придружен с убийството на Кр., спира жена, пита дали е станала катастрофа и предлага да помогне. Сали й обяснява, че е катастрофирал, качва се в нейната кола и жената го отвежда в центъра на Разград. Камера е засякла извършителя на престъплението в 21,38 часа.

След това проиграва ограбените 20 лева и отива при момиче, в чийто дом разследващите са намерили кървавите чорапи и пуловера на Сали. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, заедно с мобилния телефон, 22-годишният изгаря. Задържан е в кв. „Орел“ в Разград.

Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане в Разградския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Сали П. Съдебното заседание е насрочено за 18 часа днес.

Преди от Апелативна прокуратура да обявят тази информация окръжният прокурор Тихомир Тодоров, директорът на ОДМВР-Разград Ивайло Йовчев и заместникът му Константин Костов дадоха съвместна пресконференция, на която обявиха подробности по извършване на престъплението.

„За нас това е извършителят“ – заяви старши комисар Ивайло Йовчев. Според разследващите доказателствата, че 22-годишният младеж, задържан пред блок 25 в жк „Орел“ около 17,00 ч. вчера, е извършител, са категорични. Младежът няма и основно образование. Няма криминално минало, не е регистриран досега дори за нарушение на пътя.

„Става въпрос за незрял индивид, извършеното от който е доказателство за липсата на ценностна система в част от обществото, но в същото време ни показа, има гражданско общество, което показва съпричастност“ – коментара старши комисар Йовчев.

В полицията постъпили множество информации от граждани с цел да подпомогнат разследването, изпълнили са гражданския си дълг – категорични бяха разследващите, макар, че множество от данните да не водели до извършителя. Йовчев и Тодоров изразиха благодарност към всички служители на реда, които работили по случая за тяхната всеотдайност и ефективност.

Съдействали им и експерти от Главна дирекция „Национална полиция“ – същите, които са работили по случая с убитата в Русе телевизионна журналистка Виктория Маринова.
dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии