сряда, 3 април 2019 г.

Куп шофьори заловени с наркотици при полицейска акция

Куп шофьори с наркотици в колата или седнали зад волана след употреба на дрога са били установени по време на масираната акция, проведена от екипи на ОДМВР – Русе и Дирекция „Жандармерия“ в края на миналата седмица .

Бързо производство за притежание на наркотици е образувано срещу 34-годишен мъж от Русе. Той е бил спрян в БМВ за проверка на бул. „България“ от служители на жандармерията и Второ РУ. От колата се е носила характерна миризма на марихуана и при извършената проверка на автомобила униформените са установили полиетиленово пликче със зелена тревна маса, която при наркотеста е реагирала положително за канабис.


Малко по-късно на бул. „Тутракан“ за проверка бил спрян лек автомобил “Ауди”, с русенска регистрация, управляван от 21-годишен русенец, с който е пътувал друг на 22 години. В колата служителите на реда открили две полиетиленови пликчета със зелена тревна маса и гриндер. Полевият наркотест на тревната маса реагирал положително за канабис.

Пак там екип жандармеристи и полицаи извършили проверка на “Опел Вектра”, управляван от 23-годишен мъж от с. Сандрово. В превозното средство служителите на реда намерили полиетиленово пликче със зелена тревна маса и гриндер. Тревната маса е дала положителна реакция за канабис.

Половин час по-късно на същото място бил спрян за проверка русенски лек автомобил “Мерцедес”. Колата управлявал 41-годишен русенец, а с него е пътувала 25-годишна жена. При проверката водачът не представил документи за самоличност, нито документи за автомобила. При извършения личен обиск на мъжа било намерено полиетиленово пликче със зелена тревна маса. Тревата е дала реакция за канабис при наркотеста.

В управляван от 18-годишен младеж автомобил “Ауди” на полицаите направило впечатление, че от колата се носела характерна миризма на марихуана и последвалата проверка потвърдила техните съмнения. Намерени били пластмасов буркан, съдържащ зелена суха тревна маса и електронна везна, за които водачът си е признал, че са негови. При наркотеста тревата е реагирала на канабис.

Още две бързи производства за притежание на наркотици са започнати срещу двама мъже, които са преминали проверки на жандармерията и полицията. 35-годишен водач на „Мерцедес“ бил заловен в колата си с ръчно свита цигара, наполовина изпушена, полиетиленово пликче с остатъци от кристално вещество и дървен гриндер.

Друг 35-годишен мъж, управляващ „Субару Форестър“, се оказал с две топчета със суха зелена тревна маса, които реагирали положително на марихуана.

В сектор Пътна полиция са образувани 4 бързи производства срещу водачи, установени в хода на извършваните проверки да управляват МПС след употреба на наркотични вещества. При извършени проби с технически средства 41-годишен водач на „Мерцедес“ е показал положителна проба за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин; друг мъж на 35 години управлявал „Мерцедес“ е бил с положителен резултат за канабис, амфетамин и метамфетамин; 34-годишен шофьор на БМВ – с канабис и още един 20-годишен мъж, управлявал „Ауди“ е установен след употреба на канабис.



tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии