понеделник, 15 април 2019 г.

Полицейска операция срещу разпространението и притежанието на наркотици е проведена в Русе

Полицейска операция за противодействие на разпространението и притежанието на наркотици е проведена от служители на полицията в Русе на 12 април.

В хода на предприетите действия с екипи, от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и специализираното тактическо звено, първо е бил задържан 36-годишен русенец с около един грам хероин, а след това в лек автомобил „Мерцедес“ са установени две жени от Русе на 23 и 19 години, като едната е предала 2 грама хероин и 0,3 грама метамфетамин.


По-късно е задържан и 25-годишен русенец, в чиято чанта е имало грам метамфетамин, 15 грама амфетамин, 3 грама марихуана и таблетка "екстази". При продължаващите действия в рамките на полицейската спецакция, след претърсване в дома на 50-годишен мъж в Русе, служителите са намерили и иззели 50 грама хероин и 30 грама метамфетамин, електронни везни, мобилни телефони и парична сума.

Проверка от криминалистите и на 33-годишен мъж в Русе, също е довела до находка от наркотични вещества. Той предал на полицаите електронна везна и три пакетчета, в които е имало метаамфетамин.

Отново в рамките на операцията в следобедните часове на 12 април в района на пътен възел „Охлюва“ в Русе, екип на групата за охрана на обществения ред при Първо РУ е спрял за полицейска проверка лек автомобил и униформените са установили, че колата се управлява от 40-годишен мъж от Русе.

На въпроса на служителите дали в него или в автомобила има забранени от закона вещества, той отрекъл, но при извършеният му личен обиск във вътрешен джоб на якето му е открито полиетиленово пликче, съдържащо бучки с неправилна форма в бял цвят. При полеви тест съдържанието на пакетчето е реагирало на вещество от групата на амфетамините.

Действията на полицаите в хода на операцията са документирани от разследващите, като са започнати досъдебни производства. Работата по случаите продължава. Продължават и целенасочените действия на полицията в Русе по установяването и задържането на лица, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии