вторник, 28 май 2019 г.

Откриха 1800 кутии цигари в тайник на пътнически микробус на Дунав мост

Митнически служители откриха 1800 кутии /34 000 къса/ цигари в тайник на пътнически микробус с българска регистрация. Микробусът, управляван от български гражданин, е напускал страната през ГКПП Дунав мост – Русе на 25 май, привечер и е селектиран за щателна митническа проверка, включително с мобилна рентгенова система.

Митническите служители установяват наличието на специално изграден тайник в пода на превозното средство, под задните седалки.
В тайника са открити 1800 кутии цигари от 6 различни търговски марки, всички с валиден български акцизен бандерол.

Шофьорът на микробуса е признал в писмените си обяснения, че сам е изработил тайника, твърдейки, че превозва цигарите за сватба на свой роднина в Германия. При проверката, той не е представил необходимия придружителен документ за цигарите, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. Когато количествата са над лимитите за лична употреба, акцизните стоки, освободени за потребление на територията на страната (облепени с валиден български бандерол), следва да се превозват за друга държава-членка на ЕС.

Други 1230 кутии /24 600 къса/ цигари с български акцизен бандерол и без придружаващ документ по ЗАДС, са открити в личен багаж, също на български гражданин, при митническа проверка на служители от ГД МРР в района на ГКПП Силистра на 24 май.

Също на 24 май митнически служители на Митнически пункт Калотина откриват 828 кутии /16 560 къса/ цигари от различни търговски марки с български акцизен бандерол, при проверка на напускащ страната лек автомобил, управляван от български гражданин. Шофьорът не е представил документ по ЗАДС за превозваните цигари.

Откритите общо 3858 кутии цигари при тези три случая са иззети. Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии