вторник, 21 май 2019 г.

Грабеж, придружен с убийство, е обвинението срещу Сали Пембеев, то вече е в съда

22-годишният Сали Пембеев е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград за грабежа, придружен с убийството на 63-годишния таксиметров шофьор Красимир Иванов от Разград.

Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Тежкото криминално престъпление бе било извършено на 27 февруари тази година на пътя Разград - село Дянково. Около 20,49 часа подсъдимият Пембеев наел таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Красимир Иванов.

Подсъдимият се завърнал от Германия на 22 февруари, където работел. Изкараните в чужбина пари били изиграни на ротативки. За да си набави средства, решил да извърши грабеж на таксиметровия шофьор.
В автомобила по пътя Разград-Дянково Пембеев извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязал сънната артерия на жертвата. След това успявал да извлачи тялото в гориста местност, близо до автомобила. От сенника на таксито взел оборота от 20 лева и мобилния телефон на шофьора.

На местопроизшествието спряла кола, управлявана от жена. Тя решила, че е станал пътен инцидент. Предложила на Пембеев да го закара в Разград, тъй като помислила, че той е шофьорът на таксиметровия автомобил. Така подсъдимият пристигнал в Разград, където бил засечен от камера в центъра на града в 21:38 часа.

Отнетите от убития таксиметров шофьор 20 лева Пембеев проиграл в казино, после отишъл в приятелката си. В нейния дом разследващите намерили кървавите му чорапи. Шубата, с която бил облечен в нощта на убийството, с мобилния телефон в нея се опитал да изгори. Около 17:00 часа, на 28 февруари полицията го установила и задържала.

Предстои делото срещу 22-годишния Сали Пембеев да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд. Ако той бъде признат за виновен за грабежа, придружен с убийството на таксиметровия шофьор, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии