петък, 17 май 2019 г.

Закриват Районните прокуратури в Исперих и Кубрат

Районните прокуратури в Исперих и Кубрат са включени във втория етап на преструктуриране на районни прокуратури, предложен от Главния прокурор Сотир Цацаров на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Новата форма, под която ще съществува държавно обвинение в общо 28 града в страната е „териториално отделение”. За Кубрат и Исперих предложението е да станат териториални отделения на Районна прокуратура-Разград, тоест Районната и Окръжна прокуратура ще имат еднакъв в географски смисъл обхват, но ще разследват различни по тежест престъпления.

Преструктурирането автоматично ще доведе до намаляване на администрацията в структурата на държавното обвинение. В предложението на Цацаров до ВСС се обяснява конкретно за двете прокуратури, че преструктурирането е „единствената възможност за преодоляване на диспропорциите в натовареността в зоната”.
Предстои предложението на Цацаров да се обсъди на заседание на Пленум на Прокурорската колегия на ВСС на 27 май, а след това окончателното решение взема пълният състав на ВСС включващ и Съдийската колегия. Предложението предвижда два варианта за срок, в който да влезе в сила – 1.10.2019 г. и 1.01.2020 г.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии