четвъртък, 27 юни 2019 г.

25 години затвор за мъжа, който уби таксиметров шофьор заради 20 лева

Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир Иванов, извършено на 27 февруари тази година, Окръжната прокуратура в Разград постигна ефективно наказание от 25 години лишаване от свобода при строг режим, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

До произнасяне на присъдата на Разградския окръжен съд днес се стигна, след като 22-годишният Сали Пембеев от село Каменар, който за 20 лева извърши грабежа, а след това уби 63-годишния шофьор на такси, се призна за виновен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

Така подсъдимият избегна доживотен затвор, колкото поиска в обвинителната си реч представителят на обвинението за извършеното тежко престъпление. След намаляване на присъдата с една трета заради съкратената съдебна процедура състав на Разградския окръжен съд прие поисканото от прокурора наказание от 25 години лишаване от свобода за подсъдимия.

В последната си дума Сали Пембеев изрази формално съжаление за „постъпката“ си и се извини на присъстващите в залата близки на убития таксиметров шофьор. На 27 февруари тази година Пембеев наел таксиметровия автомобил, управляван от Красимир Иванов.

Два дни преди фаталната среща таксиметровият шофьор навършил 63 години, а Пембеев се върнал от Германия, където работел. След като проиграл на хазарт спечелените в чужбина пари, 22-годишният мъж замислил да си набави средства по престъпен начин.

Наел таксито и по пътя от Разград до село Дянково нанесъл 6 удара в областта на шията на водача. Един от ударите прерязал сънната артерия на 63-годишния мъж. За да не бъде разкрит, Сали извлачил тялото на шофьора от автомобила в гориста местност край пътя.

Взел оборота от 20 лева, мобилния телефон и таблета на Красимир. По пътя пътувала жена, която забелязала изоставеното такси. Решила, че е станала катастрофа и предложила на Сали помощ, вземайки го за шофьора на таксито. Така Сали бил отведен в центъра на Разград, където камера го засякла в 21:38 часа.

Ограбените 20 лева поиграл веднага, после отишъл при своя позната, където разследващите са открили кървавите му дрехи, с които е бил в нощта на грабежа, придружен с убийството. Връхната си дреха и мобилния телефон на Красимир Сали изгорил.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии