четвъртък, 13 юни 2019 г.

86-годишна жена даде пари и злато на ало-измамници, поискаха й още

86-годишна жена е поредната жертва на телефонни измамници, съобщиха от полицията в Русе.

Възрастната жена предала наличните 1450 лева и златен пръстен, след което престъпниците поискали да изтегли от сметката си по-голяма сума. За късмет на жената, когато отишла в банката, съобразителни банкови служители предотвратили това. Възрастната жена била потърсена по стационарен телефон около 20 часа на 11 юни.
Обаждащият се мъж се представил за полицай от криминална полиция и я помолил да съдейства за залавянето на телефонни измамници, като за целта трябвало да събере наличните в дома си пари и да ги сложи пред портата на къщата си. Жената изпълнила указанията, поставила сумата от 1450 лева и златен пръстен в найлонова торба, която оставила пред портата.

Същата нощ около 04:00 ч. мъжът отново се обадил и разпоредил на жената да изтегли през деня всички налични пари, които има като спестявания в банката, а след това да чака допълнителни указания как да действа. Така вчера около 14:00 ч. тя посетила клон на банката си и е поискала да изтегли 12 000 лева, но тъй като служителите се усъмнили, че става въпрос за извършваща се телефонна измама, веднага сигнализирали криминалистите. Започнато е разследване по случая, който е документиран, като се води досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 вр. чл. 18 от НК.
tvn.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии