вторник, 11 юни 2019 г.

Дрогиран шофьор в Исперих, пиян – в Подайва, а в Завет откраднаха кола

За три престъпления, свързани с движението по пътищата съобщава полицейският бюлетин на ОДМВР-Разград днес.

Дрогиран водач е засечен при полицейска проверка в Исперих. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген Голф“ е спрян около 17.30 часа на 10 юни. Пробата с „Drug check“ на 38-годишния шофьор реагирала положително на амфетамин.
В хода на предприетите процесуално-следствени действия са извършени личен обиск на криминално проявения мъж и претърсване на адреса, където живее. У него са открити 4,3 грама канабис и бледожълто прахообразно вещество, което реагира на амфетамин. В обитаваното от лицето жилище са намерени 106 грама марихуана и 18 грама от прахообразното бледожълто вещество, което реагира положително на амфетамин. Мъжът е задържан в РУ-Исперих. По случая са започнати две производства - бързо и досъдебно производство.
Лек автомобил „Форд Фиеста“ без регистрационни табели е спрян за проверка от служители на ДГС „Сеслав“. Около 21.20 часа на 10 юни в землището на исперихското село Подайва, след поискано съдействие от полицията, е установено, че 19-годишният водач е неправоспособен. Лекият автомобил не е регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство.
Друг лек автомобил „Форд Фиеста“ е бил откраднат през нощта на 9 срещу 10 юни в Завет. Сигналът за липсата на паркираната в междублоково пространство кола е подаден около 10 часа на 10 юни в РУ-Кубрат от 68-годишния й ползвател. Нанесените щети са за 500 лв. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Води се разследване.




dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии