сряда, 20 ноември 2019 г.

Над 450 литра алкохол без документи откриха в белгийски микробуси на "Дунав мост- Русе"

Митнически служители откриха 451.2 л бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 380 кутии цигари, при две проверки, в района на ГКПП Дунав мост при Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

На 15 ноември е проверен товарен автомобил с белгийска регистрация, пътувал от България за Белгия, с хранителни продукти и безалкохолни напитки. В него са пътували шофьорът и неговата съпруга. Открити са 840 бутилки с ракия, водка, мастика, уиски от различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 0,7 литър, с общо количество 302.4 литра.


Ден по-рано, в друг микробус, отново с белгийска регистрация, управляван от българин, са открити високоалкохолни напитни и цигари, в пазарски чанти. Иззети са 210 бутилки с ракия, мастика, бренди, уиски от шест различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 1 литър, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии /7600/ къса цигари от две различни търговски марки.

Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени необходимите документи. По случаите са съставени актове.





topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии