понеделник, 18 ноември 2019 г.

93 кг. хероин задържаха на Дунав мост край Русе

93 кг. хероин с висока честота са задържали русенските митничари на ГКПП „Дунав мост“ вчера, съобщи директорът на агенция „Митници“ Иван Костов, който в тази връзка, заедно със заместник-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигна в Русе.

Стоката била открита вчера в бус „Мерцедес Спринтер“, пътуващ за Западна Европа.

Малко преди 9,30 ч. автомобилът спрял на трасе „Изход“. На митническите служители направило впечатление, че подът на буса е преработван и го отклонили за щателна проверка. Предположенията им се оказали правилни, тъй като в специални тайници открили голям брой пакети, с общо тегло 93,6 кг. При направените проби съдържанието им реагирало на хероин. По цени на съдебната система стойността на задържания наркотик се оценява на около 3,6 млн. лева.

По случая се води досъдебно производство, с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Русе Андрей Ангелов водачът, 56-годишен български гражданин от Хасково, е задържан за 72 часа. Предвиденото в Закона за този вид престъпление е наказание от 15 до 20 години и глоба от 100 000 до 300 000 лева.




tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии