сряда, 27 ноември 2019 г.

Митнически служители откриха цигари в тайници на пътнически микробуси

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ГД МРР откриха 14 360 къса - 718 кутии цигари в тайници на два пътнически микробуса и в лек автомобил, при митнически проверки в районите на "Дунав мост" - Русе и "Дунав мост" - Видин през последните дни, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

И трите превозни средства са били управлявани от български граждани и са пътували в посока от България към държави в Западна Европа.

На 23 ноември, при митническа проверка в района на ГКПП "Дунав мост" - Русе, митническите служители откриват във фабричната кутия за въздушния филтър и в отделение под пасажерска седалка на микробус 7160 къса цигари от различни търговски марки. Микробусът е пътувал от България за Германия.

Други 4440 къса цигари са открити в багаж с лични вещи на шофьор на лек автомобил, пътуващ от България за Франция, който е отклонен за щателна митническа проверка също в района на "Дунав мост" - Русе на 24 ноември.

При трета митническа проверка на 20 ноември в района на ГКПП "Дунав мост "- Видин, митническите служители откриват 2 800 къса цигари, укрити във фабрична кухина над левия калник на пътнически микробус, пътуващ от България към Австрия.

Иззетите общо 14 360 къса - 718 кутии цигари от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени необходимите придружителни документи, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове - ЗАДС .

По случаите са съставени актове за установените административни нарушения.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии