сряда, 11 декември 2019 г.

Наркодилър отива за година и 10 месеца в затвора

Наркодилър отива за година и 10 месеца в затвора след като се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Споразумението е одобрено от съда и има последиците на влязла в сила присъда, и не подлежи на обжалване или протест.

25-годишният К. К. се е признал за виновен в това, че в периода 03.05.-06.06.2019 г. без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (марихуана и метамфитамин), маст от които на четири пъти разпространил чрез продажба на различни лица.


К. К. е осъждан, със средно образование, безработен и от задържането му на 06.06.2019 г. е бил в ареста.

Магистратите са преценили, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. За извършеното престъпление К. К. приел да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и десет месеца при първоначален общ режим, като се приспада времето, през което е бил задържан, и глоба в размер на 2500 лв.

Със същото определение са отнети в полза на държавата описаните наркотични вещества, иззети от обвиняемия, както и гриндери и електронни везни, а К. К. следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 500.76 лв.
tvn.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии