четвъртък, 30 януари 2020 г.

50 км/ч: Ограничават скоростта от Русе към Мартен

Комисията по организация и безопасност на движението е взела решение за ограничаване на скоростта от Русе към Мартен по пътя Русе - Силистра на 50 км в час.

Досега беше разрешено да се кара с 80 км в час, но след трагичния инцидент от вторник вечерта това вече се променя, заяви директорът на общинската дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов, предаде Русе Медиа.

Тировете вече няма да могат да правят обратен завой на забранени участъци, защото ще бъде поставена мантинела по целия път.

Те ще могат да извършват тази маневра едва на разклона за Мартен или евентуално да ползват виадукта към бившето КТМ. Той обаче е частна собственост на зона „Тегра“ и не е ясно дали собствениците ще дадат позволение.

Новата мантинела ще има просека от 2,75 метра, откъдето да преминават леките автомобили, които излизат от пункта за технически преглед, и линейки на „Спешна помощ“.

Най-големият проблем е струпването на тирове, които да чакат на опашки за преминаване през Дунав мост. Затова общината е ускорила започнатите действия за осигуряване на терен, на който да се изгради общински паркинг в района на Втора пожарна по бул.“България“. Заедно с това се изисква информация от собствениците на тир-паркинги по основните направления за местата, с които разполагат. Идеята е заедно с митницата и Гранична полиция да се направи система, по подобие на тази в банките, при която да се раздават номера за ред на преминаване. Така ще се въведе известен ред и ще се избегнат опашките по бул.“Тутракан“.

От областна управа имат предложение отново да се използва бул.“България“ за изчакващите камиони, но това все още не е решено.

На 5 февруари по инициатива на областния управител Галин Григоров ще има среща на всички институции, които да обсъдят проблема и вариантите за решаването му.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии